• +382 31 321 357
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Crnogorski jedriličarski save
z je dobio svoj puni pravni legitimitet u državi Crnoj Gori, dana 20.07.2009.g., br. Rješenja 06-1255/2 na osnovu člana 37 stav 2 i člana 38 stav 1 Zakona o sportu i člana 133 Zakona o upravnom postupku.

 

 

U drugoj polovini avgusta održaće se Skpština na kojoj će biti usvojen Poslovnik o radu Skupštine i donesena odluka o otvaranju postupka za izbor Predsjednika CJS- a.

Sve aktivnosti CJS-a će biti transparentne i dostupne svima preko stranica našeg sajta.

Želja nam je da svi zaljubljenici jedrenja na ovim stranicama pronađu sve što ih interesuje o jedrenju u Crnoj Gori, o našim rezultatima, aktivnostima, problemima, planovima, predlozima, zahtijevima, nadama i da svi zajedno pokušamo da naš predivan sport dovedemo na najviši mogući nivo.

Imamo jasne ciljeve a put do njih nam je sledeći: rad, iskreno prijateljstvo, rješavanje problema na parlamentaran i demokratski način, profesionalizacija najvažnijih funkcija u Savezu, ozbiljnost, kvalitetna saradnja sa institucijama nadležnim za sport u Crnoj Gori, bazirana na kvalitetnom radu i reciprocitetu prema tome, masovnost, pravilno selektiranje, ispunjavanje takmičarskih obaveza prema kvalitetnim takmičarima, reprezentativcima i olimpijskim nadama, kao i stvaranje kvalitetnog kadra.

Masovnost i kvalitetne škole jedrenja će nam biti prioritet. Pokušaćemo da omogućimo bavljenje jedriličarskim sportom svima koji to požele, a onima koji o ovom sportu nisu razmišljali nametnuti želju da ga probaju i to im i omogućiti. Bokokotorski jedriličarski klubovi kao trenutni nosioci ovoga sporta, vršiće promociju jedrenja u svim krajevima Crne Gore gdje je to izvodljivo i pomoći svima koji hoće da osnuju klubove a onima koji o tome nisu razmišljali nametnuti tu temu.

Iskustvom, znanjem i željom za razvojem, afirmacijom i proširenjem ovoga sporta nastojaćemo  da jedrenje postane jedan od sportskim brendova Crne Gore. Nastojaćemo da naša sportska organizacija ne bude samo sportska jer ona je mnogo više od toga. Naša znanja i iskustva su veoma važna za kvalitetnu saradnju sa turističkom organizacijom na polju nautičkog turizma i turizma uopšte, sa Morskim dobrom Crne Gore na tom polju takođe, kao sport koji koristi prirodu, ekološka Crna Gora ne može bez nas. Kroz obuku budučih skipera, pomoraca, oficira ratne mornarice, mislimo da smo veoma značajni za sve te strukture kroz stvaranje kvalitetnih kadrova i pokušaćemo da se nametnemo kao značajan saradnik u svim tim poljima.

Pravimo tim za kvalitetan rad a na našem sajtu će te moći da se o svemu informišete, date svoje sugestije i pomognete u koliko prepoznate sebe u ovome što budemo radili.

 

 


Otvoreno prvenstvo Evrope, Tivat 2021

2021-evropsko-eurilca-u21_sq1.png

Rio 2016

52. Balkan Sailing Championship

bsc.png

CGJS Bilten

CGJS bilten

Broj posetioca sajta

Danas: 7

Ove nedelje: 75

Ovog meseca: 169

Ukupno: 33557

© 2023 Crnogorski jedriličarski savez | Montenegro sailing federation. All Rights Reserved.