Translate

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
86-a MRDUJSKA REGATA PDF Štampa El. pošta
ponedjeljak, 09 oktobar 2017 15:42

07.10.2017.g., Split, HrvatskaMiloš Radonjić iz JK “Lahor“ Kotor, sa svojim brodom Tutta Trieste 2 i njegovom posadom, osvojio je 86 Mrduju, jednu od najstarijih, najprestižnijih i najmasovnijih regata za krstaše na Jadranu.

Rezultati...

Mrdujska regata se jedri u kontinuitetu od 1927.g. Jedino se nije jedrila za vrijeme II Svjetskog rata. Ovu regatu brojni jedriličari smatraju praznikom jedrenja i druženja, a JK „Labud“ brižno čuva tradiciju ove regate. Regata se jedri na ruti Split – Mrduja – Split, dužine 22 milje.

San velikog broja sportskih jedriličara je pobjeda na Mrdujskoj regati. Taj san su ostvarili Miloš Radonjić iz JK „Lahor“ i njegova posada i od srca im čestitamo. Zahvaljujemo im se i u ime svih iskrenih zaljubljenika jedrenja u Crnoj Gori, kojih nije malo i kojima su takođe ispunili san, da Mrdujsku regatu osvoji brod i posada iz Crne Gore. To im nije bilo nimalo lako. Bio je prijavljen 191 brod a uspiješno su startovala 132 broda. Jedrilo se po buri koja je dostizala na momente jačinu od preko 40 čvorova. Brodovi tipa Maxi kao što je naš Tutta Trieste 2 dostizali su brzinu i preko 26 čvorova tako da oprema na mnogim brodovima nije izdržala. Bilo je dosta štete na brodovima i puno odustajanja. Prevrnule su se 3 jedrilice a 1 se nasukala. Srećom nije bilo ljudskih žrtava. Do Mrduje je doplovilo 99 brodova a cijelu regatu je uspiješno završilo samo 55 brodova. Naša posada je regatu završila za 2 sata i 35 minuta i time osvojila 1 mjesto generalno i 1 mjesto u svojoj grupi. Još jednom im iskreno čestitamo i uživajmo u tituli do sledeće Mrduje.


 

Brojač posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas29
mod_vvisit_counterJuče210
mod_vvisit_counterOva sedmica822
mod_vvisit_counterProšla sedimca1201
mod_vvisit_counterOvaj mjesec4104
mod_vvisit_counterProšli mjesec5893
mod_vvisit_counterAll days324700