Translate

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Crnogorsko jedrenje je u finalu Svjetskog Kupa za klasu Laser Standard PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 04 maj 2017 11:40

Nakon regata Svjetskog Kupa, u Hyeres-u na kojem je osvojio 28 mjesto i u Majamiju gdje je osvojio 17 mjesto, Milivoj Dukić se plasirao u finale Svjetskog Kupa koje će se jedriti u Satanderu, Španija od 04.-11.06.2017.g. 

Milivoj Dukić je na kraju u ukupnom plasmanu zauzeo 22 mjesto od 73 učesnika Svjetskog Kupa. Sadašnji model Svjetskog Kupa je takmičenje za olimpijske klase sa ograničenim brojem učesnika na kojem mogu da učestvuju samo najbolji jedriličari svijeta. Jedan dio takmičara dobija poziv da učestvuje shodno svom mjestu na rang listi svjetskog jedrenja (top 36) dok jedan manji broj jedriličara tu mogućnost može da ostvari kroz definisane kvalifikacione regate ili na poziv ukoliko neko od njih otkaže. Ove godine su mogućnostu učešća izborila 73 takmičara. Plasman u finale Svjetskog Kupa u jedrenju za olimpijsku klasu Laser Standard može da izbori samo 25 najboljih sa tih regata, od toga trojica osvajača olimpijskih medalja sa predhodne Olimpijade i prvaci sa regata Svjetskog Kupa. Plasman u finale Svjetskog Kupa pored postizanja olimpijskih normi možemo smatrati kao jedan od najboljih rezultata crnogorskog jedrenja.

Na Svjetskom Kupu učestvovao je i Igor Les koji je sa osvojenim 48 mjestom u Hyeres-u i 49 mjestom u Majamiju na kraju zauzeo 50 mjesto od 73 učesnika Svjetskog Kupa.

LINK

Na najnovijoj Svjetskoj rang listi za olimpijske klase imamo još jedan rezultat koji će ostati zapisan kao istorijski i jedan od najboljih. Imamo dva jedriličara u top 50 najboljih jedriličara svijeta u klasi Laser Standard. Milivoj Dukić je na najboljoj poziciji od kada se prvi put rangirao i nalazi se na 27 mjestu isto kao i Igor Les koji je na 50 mjestu.

LINK

 

Brojač posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas117
mod_vvisit_counterJuče129
mod_vvisit_counterOva sedmica1014
mod_vvisit_counterProšla sedimca1233
mod_vvisit_counterOvaj mjesec2595
mod_vvisit_counterProšli mjesec4612
mod_vvisit_counterAll days311829