Translate

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
48 TROFEO S.A.R. PRINCESA SOFIA IBEROSTAR HOTELS & RESORTS PDF Štampa El. pošta
ponedjeljak, 27 mart 2017 08:59

24.03.-01.04.32017. Majorka, ŠpanijaNa prestižnoj regati na Palma de Majorci učestvuje skoro 1000 jedriličara iz 50-tak država. Crna Gora ima svog predstavnika u klasi laser standard - Milivoj Dukić iz JK „Jugole Grakalić“ Herceg Novi. 

Prošle godine ovo je bila zadnja kvalifikaciona regata za 2 mjesta za Olimpijske igre u Riu za Evropljane, što dovoljno govori o njenom kvalitetu. Pored samog učešća našeg takmičara, ono što smatramo da je još zanimljijvo za našu širu javnost je sponzor regate. To je firma Iberostar Hotel & Resorts. Kod nas u Crnoj Gori takvih je privrednih subjekata sve više ali još nisu prepoznali naš sport kao nezaobilaznog strateškog partnera, što nije neobično za naše domaće investitore ali jeste za strane. Iberostar Hotel & Resorts je hotelski lanac koji je jedna od vodećih turističkih kompanija u Španiji. Oni smatraju da im partnerstvo sa jedrenjem kao sportom, ovakva sponzorstva i saradnja sa jedriličarskim klubom „Arenal“ iz Palma de Majorke značajno pomažu da povećaju kvalitet turizma i turističke ponude i da im je ovo najbolji način da promovišu sebe kao vrhunsku sportsku, nautičku i turističku destinaciju. I ove godine, ponavljamo, ovo bi mogao biti dobar primjer i našim privrednim subjektima toga tipa.

Generalni direktor Iberostar-a Ferran Muniesa i izvršni direktor za Evropu, Bliski Istok i Afriku - Aurelio Vaskuez, produžili su ugovor o sponzorstvu ove regate na još 3 godine, dakle do 2020.g. i već najavljuju pravi spektakl za jubilarnu 50-tu regatu 2019.g. Vaskez je naveo: Mnogi su razlozi zbog kojih ova kompanija podržava ovaj sport i ovu regatu, između ostalog što je ovo sport i takmičenje koje je vezano za more kao što je i posao naše kompanije, zatim sa druge strane što je jedrenje sport koji na najbolji mogući način promoviše sport uopšte i vrijednosti u sportu, trud, poštovanje protivnika, timski rad, druženje, razumjevanje i brigu o životnoj sredini, dakle sve one vrijednosti za koje se naša kompanija zalaže zbog prirode našeg posla ali i društvene odgovornosti.

Na jedru Milivoja Dukića nalazi se i dalje logo Turističke organizacije Herceg Novi koja je u njegovoj prijavi za učešće na regati prijavljena kao njegov sponzor što je izazvalo simpatije kod domaćina ali i interesovanje ostalih učesnika ove regate o državi i gradu iz koje dolazi Milivoj Dukić i uslovima za jedrenje kod nas. Turistička organizacija Herceg Novog je prošle godine u značajnoj mjeri podržala program Milivoja Dukića a nadamo se da će to biti i ove godine, ali bez obzira na sve Milivoj Dukić je najavio da će sa velikim zadovoljstvom i ponosom promovisati svoju državu i svoj grad.

Ove godine će na ovoj regati biti isprobano niz novina koje će se analizirati a najviše pažnje će se posvetiti tome da finalna jedrenja budu što atraktivnija i bliža za publiku. Pored olimpijskih klasa učestvovaće i niz drugih atraktivnih klasa koje žele da se promovišu sa ciljem da postanu olimpijske a biće dosta takmičenja i u krstaškom jedrenju. Palma de Majorka je poznata destinacija za jedriličare koji dolaze da timski treniraju a sa time su se upoznale brojne države i jedriličari iz svijeta baš preko ove regate. Cijene smještaja i hrane su pristupačne, jedino je veliki izazov prebaciti opremu ali i to se rješava ukoliko postoji saradnja između timova.

Rezultati...


 

Brojač posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas114
mod_vvisit_counterJuče129
mod_vvisit_counterOva sedmica1011
mod_vvisit_counterProšla sedimca1233
mod_vvisit_counterOvaj mjesec2592
mod_vvisit_counterProšli mjesec4612
mod_vvisit_counterAll days311826