Translate

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Prva internacionalna Blue 26 regata u Porto Montenegru PDF Štampa El. pošta
srijeda, 11 maj 2016 09:04

Tivat, 06.-07.05.2016.g.Po prvi put u akvatorijumu tivatskog zaliva, održala se Blu26  Internacionalna regata (6. i 7. maj), na inicijativu švajcarskih jedriličara i partnera Porto Montenegro Jahting kluba (PMYC) – sedam regatnih timova takmičilo se u „fleet racing“-u, a pobjednik ove prestižne regate je skiper Michael Klotzli sa svojom posadom iz Švajcarske. Na regati je učestvovala i crnogorska posadu, koja je sa skiperom Milošem Radonjićem iz Kotora osvojila drugo mjesto, a treće je pripalo Ferdinandu Huseru iz Švajcarske.

 

Jahting klub Porto Montenegra se ponosi svojom jedriličarskom flotom: Blu 26 su profesionalne jedrilice pravljenje za ovaj tip jedrenja, okretne, lagane i brze, idealne za timsko jedrenje. Osim u takmičarske svrhe u regatnom jedrenju, koriste se i za slobodno vrijeme, za krstarenje u društvu porodice i prijatelja, dizajnerao ih je Christian Scherer iz Švajcarske, koji je sa svojim timom učestvovao i na regati u Tivtu.

 

 

 

Lokalni kotorski tim Angelo Rosso na čelu sa Milošem Radonjićem ostvario je nevjerovatan rezultat u društvu takvih takmičara svjetske klase - oni su se pokazali kao sjajan tim, bili na prvom mjesto tokom cijele regate, ali su u finalu imali nesreću da je vjetar oslabio i promjenio smjer i na njihovu štetu pogurao Svajcarce u pobjedu. Ovakvom zaslugom, dobili su i zvaničan poziv na učestvuju na šampionatu u St Moritz-u, gdje je takmičenje na Blu26 jedrilicama identitet jedrenja.

 

Fotografije... 

Brojač posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas114
mod_vvisit_counterJuče129
mod_vvisit_counterOva sedmica1011
mod_vvisit_counterProšla sedimca1233
mod_vvisit_counterOvaj mjesec2592
mod_vvisit_counterProšli mjesec4612
mod_vvisit_counterAll days311826