Translate

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Mrduja 2009 - Krstaši PDF Štampa El. pošta
srijeda, 30 septembar 2009 04:24

   20.09.2009.g. u Splitu u organizaciji JK „Labud“ održana je 78 Mrdujska regata.
Učestvovalo je 272 broda i 6 katamarana sa preko 1400 jedriličara.
Poslije Barkolane to je najveća regata krstaša na Jadranu.
Ove godine jedrilo se pod geslom: „Cili svit dolazi u Split“.

Na regati su učestvovale i 2 posade iz Crne Gore.... 

Po prvi put se regata mogla pratiti na video platnu koji je bio postavljen u klupskim prostorijama i kao i na ličnim računarima, tako da je to jedna od novosti za jednu od najstarijih regata u Evropi. Problem koji nosi jedna ovako brojno posjećena regata je obezbijediti vezove, ali se ljubazni domaćini potrude da ga riješe sa montažnim pontonima u Splitskoj luci za brodove čiji je gaz do 3m, a ostali brodovi budu na vanjskom lukobranu ACI-jeve marine. Regata je bila raspisana u 11 kategorija, od toga 9 po Open sistemu, 2 kategorije za brodove čija godina izgradnje je prije 1977.g. i u generalnom plasmanu. Iz Crne Gore su učestvovale 2 posade, jedna iz Herceg Novog sa kormilarom Sašom Kekovićem, na njegovom brodu „Black Mystery“ i jedna iz Baošića iz JK „Jovo Dabović“ sa kormilarom Marić Sašom. U generalnom poretku „Black Mystery“ sa Sasom Kekovićem je osvojio 3 mjesto a u svojoj klasi Open 1 osvojio je 2 mjesto od 17 brodova. Posada iz JK „Jovo Dabović“ sa kormilarom Sašom Marićem je osvojila 171 mjesto u generalnom plasmanu, a u svojoj grupi Open 1 osvojila je 12 mjesto od 17 brodova.

Rezultat koji je postigao Saša Keković je zaista vrijedan pažnje jer Hrvatska je trenutno jedna od izuzetno cijenjenih jedriličarskih zemalja u svijetu. Veoma zanimljivo je bilo posmatrati duel između srbijanskog broda „Aligator 2“ sa kormilarom Radivojević Vojislavom iz „Alligator Sailing Club“ iz Beograda i crnogorskog broda „Black Mystery“ Saše Kekovića iz Herceg Novog. Njihov rivalitet traje još iz regata koje se održavaju u Crnoj Gori. Kupovinom 2 broda RC44 koja je dizajnirao Russell Coutts, višestruki osvajač  American Cup-a, pokazali su da su napravili dobar potez tako da i u Hrvatskoj mogu napraviti dobar rezultat. Nadamo se da ćemo neke njihove duele moći da pratimo i u Crnoj Gori.

JK „Labud“ uz Splita želimo još puno Mrduja. Jedriličari iz Crne Gore su vrlo česti gosti na regatama u organizaciji JK „Labud“ i ovim putem izražavamo zahvalnost na uvijek toplom i korektnom gostoprimstvu.
Rezultati

 

 

 

Brojač posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas72
mod_vvisit_counterJuče174
mod_vvisit_counterOva sedmica578
mod_vvisit_counterProšla sedimca1178
mod_vvisit_counterOvaj mjesec3703
mod_vvisit_counterProšli mjesec5893
mod_vvisit_counterAll days324299