Translate

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Balkansko prvenstvo 2009 PDF Štampa El. pošta
subota, 12 septembar 2009 13:33

  Reprezentacija Crne Gore u jedrenju je učestvovala na 42 Balkanskom prvenstvu koje se održalo na rijeci Dunav ispred Donjeg Milanovca od 02.09. do 07.09.2009.g.
Na prvenstvu je učestvovalo 7 zemalja sa 151 takmičarem. Naša reprezentacija je brojala 9 takmičara. Stručni tim su predstavljala 2 trenera i vođa puta.
Učestvovali smo u olimpijskim klasama Laser Standard i Laser Radial kao i u klasi Optimist dječaci i djevojčice.

Od naših reprezentativaca odličan rezultat je postigao Milivoj Dukić osvajanjem 5 mjesta u olimpijskoj klasi Laser Standard, a njegov kolega Igor Les osvojio je 9 mjesto u istoj klasi.

Ova dva crnogorska jedriličara su dokazala da imaju veliki potencijal i da će u koliko se sa njima bude kvalitetno radilo, donjeti visoke rezultate crnogorskom jedrenju.

Regata je održana po izuzetno jakom vjetru koji je na momente iznosio 6 bofora i s obzirom na činjenicu da su to dva izuzetno mlada jedriličara koja jedre na veoma fizički zahtijevnoj klasi, njihov rezultat dobija još više na značaju.

Moramo da se zahvalimo na izuzetnom gostoprimtvu i pažnji koju je crnogorskoj reprezentaciji posvetio predsjednik opštine Majdanpek Dragan Popović. Uz njegovu ogromnu podršku i velikim zalaganjem domaćina ova regata je organizovana na izuzetno visokom nivou. Njihov plan je da se kandiduju za organizaciju Evropskog prvenstva u klasi Optimist u čemu im želimo puno uspijeha.

U sklopu regate je organizovan i sastanak predstavnika balkanskih zemalja na  kojem je  naša zemlja uzela puno učešće. Na sastanku se razgovaralo o budućim organizacijama Balkanskih prvenstava, proširenju klasa koje bi mogle da učestvuju na prvenstvu  kao i ostalim temama vezanim za naše nacionalne saveze o čemu možete pronaći u
Izvještaju,
strana 1, strana 2.

   Rezultate sa regate možete pogledati ovdje
  
Fotografije sa regate možete pogledati ovdje

  


 

 

 

Brojač posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas72
mod_vvisit_counterJuče174
mod_vvisit_counterOva sedmica578
mod_vvisit_counterProšla sedimca1178
mod_vvisit_counterOvaj mjesec3703
mod_vvisit_counterProšli mjesec5893
mod_vvisit_counterAll days324299