Translate

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Kup Djerdapa 2009 PDF Štampa El. pošta
subota, 12 septembar 2009 13:14

 
Crnogorski jedriličari iz jedriličarskih klubova „Jugole Grakalić“, „Delfin“ i  Lahor“ su učestvovali na 34-toj regati „Kup Đerdapa“,
koja se održala na rijeci Dunav ispred Donjeg Milanovca od 27.08. do 30.08.2009.g.

 

Regata Kup Đerdapa je tradicionalna međunarodna  koju više od 30 godina organizuje AJK-Beograd na reci Dunav kod Donjeg Milanovca. Regatno polje dužine 7km i širine 2km smešteno je na proširenju reke Dunav između dve đerdapske klisure. To područje ima preko 250 sunčanih i vetrovitih dana sa severozapadnim vetrom (gornjak 2-5 bofora) ili jugoistočnim (košava 2-4 bofora). Struja odnosno tok Dunava je mali (0,5-0,9m/s) jer je to deo Đerdapskog akumulacionog jezera. Jezero, dve klisure, arheološko nalazište Lepenski Vir i okolne planine su deo Nacionalnog parka Đerdap.Crnogorski jedriličari su na ovoj regati gdje su učestovale 4 zemlje sa ukupno 116 takmičara osvojili 1 zlatnu, 1 srebrnu i 2 bronzane medalje.U klasi Laser 4.7, Dušan Bogdanović iz JK „Jugole Grakalić“ osvojio je prvo mjesto i zlatnu medalju i na poklon dobio sat. Ovim rezultatom je dokazao da je spreman za izuzetno visoke rezultate i nametnuo obavezu klubu i CJS-u da mu se omogući kvalitetan rad.U olimpijskoj klasi Laser Standard, Milivoj Dukić iz JK „Jugole Graklić“ je osvojio odlično 2 mjesto i srebrnu medalju. Njegov kolega iz reprezentacije Igor Les iz JK“Delfin“ osvojio je takođe odlično 4 mjesto. Rezultat ova dva izuzetno mlada takmičara je dokaz da je selektor napravio dobar izbor njihovim uvrštavanjem u reprezentaciju.U klasi Optimist- generalno, Todor Tušup iz JK „Jugole Grakalić“ je osvojio 3 mjesto i bronzanu medalju, a njegova koleginica iz reprezentacije Stefani Račić iz JK „Delfin“ je osvojila 3 mjesto i bronzanu medalju u klasi Optimist - djevojčice.

Rezultate ostalih takmičara iz Crne Gore možete naći ovdje                   

Slike sa ove regate možete možete pogledati ovdje                                                 

                                                              

 

Koristimo ovu priliku da pohvalimo dobru organizaciju ove regate i da domaćinu poželimo još puno ovako dobro organizovanih regata.

 

 

 

Brojač posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas35
mod_vvisit_counterJuče210
mod_vvisit_counterOva sedmica828
mod_vvisit_counterProšla sedimca1201
mod_vvisit_counterOvaj mjesec4110
mod_vvisit_counterProšli mjesec5893
mod_vvisit_counterAll days324706